Ulf Onsberg, Handkolorerat färgseriegrafi, signerad och numrerad 54/200 Komposition, bladstorlek 61 x 76 cm. - Galleri Scandinavia
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna

Ulf Onsberg, Handkolorerat färgseriegrafi, signerad och numrerad 54/200 Komposition, bladstorlek 61 x 76 cm.

  • 850 SEK

Såld

Dela
Artikelnummer: 756

Ulf Onsberg

(Sverige, 1932-2020)

Ulf Onsberg, Handkolorerat färgseriegrafi, signerad och numrerad 54/200

Komposition, bladstorlek 61 x 76 cm.

-----------------

Ulf Onsberg, 1932-2020, är en autodidakt konstnär som började sin konstnärliga bana som bok- och veckotidningsillustratör.  Genombrottet kom med hans fotorealistiska landskapsmåleri i slutet på 1960-talet och till en början målade han mest obefolkade, melankoliska landskap i mjuka, dova färger.


Under 80-talet övergick han till abstrakt måleri i starka färger och han har även under perioder arbetat med mytologiska masker och schabloner. Ulf brukade säga att han drömde om konst som talade till människors hjärta och han har alltid vågat lita på sin egen intuition och vägrat fastna i en stil. Hans konstnärskap har under hela livet varit djärvt och utvecklande och hans konst har växlat mellan skilda tekniker, uttryck och motiv. Han kunde skapa tekniskt skickliga bilder som var förvillande lika en kameralins.


Ulf Onsbergs konst har ställts ut över hela världen, både med separata utställningar och tillsammans med andra konstnärer och finns representerad på Sveriges största museer och flera utländska samlingar (se biografi).


Allra mest stolt var han över sina separatutställning på Hammer Galleries  i New York . Inför hans  utställning med 75 målningar skrev gallerichefen: Verkligheten finns där, igenkännlig och övertygande, och ändå glider den undan, omöjlig att fånga, omöjlig att nå. Landskapet är bara hans material, hans mål att finna hemligheten bakom minnena, drömmarna, evigheten.