Bj√łrn Lindow ūüá≥ūüáī - Alla Konstn√§rer - Galleri Scandinavia
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna

Bj√łrn Lindow ūüá≥ūüáī

Hyperrealism 

Bj√łrn √§r svensk, men var norrman fram till 1990. Sedan emigrerade han till Sverige. Idag bor och arbetar han i G√∂teborg. 

Han √§r en riktig artist ‚Äď helt dedikerad till sitt arbete. Han √§r en underbar hantverkare. Stilen √§r en blandning av petimetrisk realism, n√•got i riktning mot tidigt 1800-tal, och en anv√§ndning av f√§rg, vilket l√§mnar f√∂ga tvivel om nuet. Verken osar Lindow-identitet. Valet av motiv √§r brett spektrum; djur, stenar, mineraler och historiska personer och h√§ndelser - s√§rskilt fr√•n vikingatiden. 

√Ąnda sedan han var barn har han beundrat de stora inombords Skandinavisk konst - deras kompositioner, f√§rganv√§ndning och dramaturgi. 


F√∂r best√§llningar av specialgjorda verk, kontakta oss p√• [email protected] eller sl√• en signal p√• 0708-650491

"Mina verk är en slags hyllning till de gamla mästarna. Anders Zorns, Bruno Liljefors, Christian Krohgs verk, för att nämna några några av många, har alltid varit en stor inspirationskälla för mig som konstnär. Jag vill verkligen inte kopiera dem, utan lära mig av dem det bästa av det bästa i min jakt på den perfekta målningen. Som "de gamla" målar jag lager för lager för att få fram önskade effekter dock till skillnad från dem använder jag akrylfärg, vilket ger mig en frihet genom den korta torktiden. Inspiration finner jag också i flera av dem samtida konstnärer, som Weidemann, Nerdrum och Harr."

- Bj√łrn Lindow