"Ingen titel" Olja på duk av Enock Ilunga. 96x77 cm - Galleri Scandinavia
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna

"Ingen titel" Olja på duk av Enock Ilunga. 96x77 cm

  • 5 800 SEK

Såld

Dela
Artikelnummer: k943

Enock Ilunga

Zambisk konstnär (1954-)

Titel: "Ingen titel"

Medium: Olja på duk,

Motiv: Abstrakt folksamling

Signerad: Ja

Ramad storlek: 96x77 cm

Bildstorlek: 90x70 cm

Inramad i svart L-ram med borstad guldkant

-----------------

Enock Ilungas verk är en tolkning av hans miljö, det dagliga livet omkring honom. Hans verk skildrar ett genuint afrikanskt scenario, mestadels behandlat i en semi-abstrakt stil. 

Enocks filosofi är "ett konstverk är aldrig färdigt. Konst är en kontinuerlig kamp av skapande och fantasi. Vissa människor hävdar att bara afrikaner verkligen kan uppskatta Afrikas kultur, men jag tycker att en rik kultur borde vara den gemensamma egendomen för hela världen. värld". 

Född 1954, i Kawambwa, Zambia, började Enock måla professionellt 1975. Han är autodidaktisk och han vidareutvecklade sin talang med hjälp av äldre kollegor. Inte begränsat till oljemålningar, han skapar också skulpturer av metallskrot. Flera av hans stora skulpturer är synliga på olika platser i Lusaka, Zambias huvudstad. Enocks färgglada oljemålningar har tagit det nordiska folket med storm. Med utgångspunkt i en framgångsrik utställning på Galleri Viktoria i Göteborg i november 1997 hade Enock sin andra individuella utställning i Sverige i januari 1999. 

Den här gången var platsen Ugallery i Stockholm. Enocks verk har också inkluderats i den turnerande utställningen "Saana Afrika" i Norge 1995. Förutom de nordiska länderna har Enock ställt ut i Zambia, England, Nya Zeeland, USA, Kenya, Botswana och Moçambique.