"Blå ängeln" Original på papper av Ingbritt Irene lagerberg "ii". 42x37 cm - Galleri Scandinavia
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna

"Blå ängeln" Original på papper av Ingbritt Irene lagerberg "ii". 42x37 cm

  • 3 800 SEK

Såld

Dela
Artikelnummer: k1038

Ingbritt Irene lagerberg "ii"

Svensk konstnär. (1943-)

Titel: "Blå Ängeln"

Medium: Blandteknik på papper,

Signerad: Ja

Storlek: 43,5x51 cm

Bildmått: 38x33 cm

Skick: Utmärkt

Ram: Borstat silver, Glas

-----------------

Signaturen ii står för Ingbritt Irene Lagerberg.
Ingbritt- Irene Lagerberg föddes 1943 i Kungälv. Hon växte även upp i Kungälv, men har bott i Göteborg de senaste 30 åren. Hon har arbetat som konstnär i mer än 20 år.
Hennes konstnärliga bana startade mycket tidigt i livet efter hennes behov att uttrycka sig medelst bilder. Alla målningarna är händelser som är förankrade i verkligheten.
Lagerberg använder sig av en del olika tekniker, bl.a. olja, tempera, akryl, gouache, olika grafiska tekniker och betong och järn.

”Jag vill att mina betraktare skall se på mina tavlor med intresse och fantasi!”

”Tempera på handgjort papper från mullbärsträdet. På detta speciella papper målar jag med tempera som jag blandar enligt urgammalt recept. Jag tycker att det passar mycket bra, det uppstår en slags symbios. Papper är mycket gammalt, liksom tempera som fanns före oljefärgen.

Stolar har personlighet. Det finns rustika stolar som är som vardagsmänniskor. Stolarna är grupperade så de skildrar olika skeenden i livet. Även de engelska stolarna, traditionstyngda och självklara, vill jag se som ett uttryck av väntan och förväntan i positiv bemärkelse.